Menu Sluiten

Domotica


Domotica

Informatie over domotica.

Domotica wordt ook wel eens huisautomatisering of smart homes genoemd.

Je kan stellen dat domotica het toepassen is van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om een woning, een kantoor of een klein bedrijf. Door de integratie van deze technologie verkrijgt men een betere kwaliteit van wonen en leven. Het omvat dus niet enkel de integratie van techniek en bediening in de woning maar evenzeer de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Het kunnen relatief eenvoudige opstellingen zijn, zoals de winkeldeur die automatisch open en dicht gaat als men hem nadert, of de verlichting van de hal die automatisch aanflitst als er aangebeld wordt.

De meeste domotica toepassingen vindt men in de keuken en de badkamer evenals voor comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik.

Domotica is in wezen de ontwikkeling van een kunstmatig intelligent systeem dat kan manipuleren en werk kan verrichten bij afwezigheid van een mens.

Domotica of robotica is in wezen het bouwen van geautomatiseerde controle voor een huis of bedrijf. Een dergelijk intelligent systeem kan ook extra huisbeveiliging omvatten, waaronder toegangscontrole en alarmsystemen, samen met controle over verlichting, temperatuur en omgeving.

Op het gebied van robotica en AI verwijst een dergelijke innovatie naar nieuwe producten op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. In de automatisering is een dergelijk product een robot die vele specifieke taken kan uitvoeren. Domotica kan verwijzen naar zowel apparaten als robots.

Voorbeelden van domotica-objecten op de huidige markt zijn slimme telefoons, koelkasten, thermostaten, televisies en wasmachines. Dit zijn geen echte Domotics, maar robots die door computers worden bestuurd. Dit komt omdat ze rechtstreeks door een computer worden bestuurd in plaats van via de interne microprocessoren van een apparaat.

Wat omvat domotica in slimme huizen? Een slimme woning is een woning die is uitgerust met geautomatiseerde apparaten. Domotica kan in dergelijke woningen worden opgenomen om een volledige integratie van elektronische apparaten in de woonomgeving mogelijk te maken, zodat ze onafhankelijk kunnen functioneren zonder met elkaar verbonden te zijn. Aldus kunnen de slimme apparaten in een domotica systeem onafhankelijk worden bediend of met andere apparaten worden gecombineerd om een slim huisapparaat te produceren. Info over domotica

Bericht over Domotica

De mogelijkheden van domotica zijn in principe eindeloos. Daarom is het moeilijk om er een vaste prijs op te kleven. De prijs van een domoticasysteem is ook afhankelijk van wat je er in wil integreren. Hoe uitgebreider het systeem, hoe hoger de kosten.

Bijvoorbeeld, kan een autonoom systeem een ijskast, een wasmachine, of een wasmachine en een droger omvatten die allen samen worden in werking gesteld om vlot in unisono in één enkele werkende omgeving te werken. Een dergelijke automatisering zal het mogelijk maken dat een grote verscheidenheid van apparaten parallel met elkaar kunnen worden bediend zonder van elkaar afhankelijk te zijn. Een dergelijk systeem zal volledig in staat zijn de meeste apparaten te laten werken en dus geld te besparen dankzij het lagere energieverbruik van de gecombineerde systemen.

Bij Vanden Bussche klank – beeld – domotica, gelegen in West-Vlaanderen, krijgt u deskundig en uitgebreid advies in de wereld van hifi, multimedia en technologie. Zij vertellen u op een eenvoudige manier hoe u van de beste geluids- en beeldkwaliteit in uw woning, kantoor of bedrijf kan genieten. Ook bij bouw-of verbouwplannen geeft Vanden Bussche en co u professioneel advies.

Het is beter al op voorhand rekening te houden met de installaties die u wil plaatsen.

Zij vertellen u welke leidingen en aansluitingen u moet voorzien met betrekking tot alle mogelijke domotica systemen.

Samengevat mag men stellen dat Domotica een verzamelnaam is voor slimme apparaten die ervoor zorgen dat je comfortabeler woont of energie bespaart. Met domotica automatiseer je een huis tot een smart home.

Bijgevolg is het installeren van domotica door een gespecialiseerd bedrijf een goed idee. Er zijn immers vele mogelijkheden om je huis of bedrijf te automatiseren.

Meer info over domotica nu op www.vanden-bussche.be.

Tags

Advies Beeldmateriaal | Advies Klankmateriaal | Camera Beveiliging Kantoor | Camera Beveiliging Woning | Camera Voor Veiligheid | Control4 Domotica | Control4 Verlichting |